svenska suomeksi english auf Deutch
Etusivu Yritys Ota yhteyttä Tuotteet Myynti Referenssit Truck-Safe Truck-Safe automaattisidonta

 

Truck-Safe järjestelmä sitoo kuorman nopeasti ja varmasti nappia painamalla.Teknisistä valinnoista riippuen siihen menee aikaa muutamasta sekunnista pariin minuuttiin.

Kuljetusliike KiitoSimeon otti huhtikuussa 2017 Kemissä käyttöön uuden erikoispitkän yhdistelmän joka koostuu kahdesta 13,6m pitkästä puoliperävaunusta.Molempiin mahtuu 24t selluloosaa.Aukeava sivu ja katto antavat trukeille vapaan pääsyn lastaamaan ja purkamaan sivusta.

Truck-Safe järjestelmän peite seuraa katon mukana ja asettuu kuorman yli kattoa suljettaessa.Sen jälkeen ei tarvita muuta, kuin peitteen kiristäminen säädettyyn kireyteen.

Tähän kuluu aikaa vain n. 10-15 s. koska tässä tapauksessa kuorma on aina saman korkuista.Jos korkeuseroja on, niin kiristäminen vie hieman pitemmän ajan.Järjestelmä valvoo kireyttä ja tarvittaessa kiristää lisää, jos kuorma esim. painuu.

Tässä tapauksessa 17 km matka Metsä Fibren Kemin sellutehtaalta Ajoksen satamaan tehdään n. kerran tunnissa, eli kuormia tulee vuorokaudessa 23-24.Edellinen yhdistelmä, joka nyt jää vara-autoksi, perustui samanlaiseen järjestelmään.Se on kuljettanut 3,5 vuoden aikana yli 40 000 kuormaa - samoilla peitteillä!

Truck-Safe järjestelmä voi käyttää joko paineilmaa tai kiristää sähköisesti vinsseillä ja pitkällä erikoisvahvalla köydellä.

Molempia versioita on tällä hetkellä ajossa, vanhimmat vuodesta 2013.Köydellä kiristävät versiot voidaan lisäksi varustaa peitettä siirtävällä tekniikalla. Tällöin järjestelmä soveltuu myös kapelliperävaunuissa sivulastaukseen, kun järjestelmä siirtää liikkuvat osat perävaunun päätyyn.Takaapäin lastattaessa ei peitettä tarvitse siirtää vaan se jää paikoilleen katon rajaan.

Korkeudessa järjestelmä ei vaadi sen enempää tilaa kuin manuaalinenkaan versio FIX Road® ja kuorma mahtuu hyvin liikkumaan peitteen alitse.

Peitteen kiristäminen voidaan myös tehdä molemmilta puolilta samanaikaisesti, jos kuorma ei salli peitteen liukumista sivusuunnassa kiristettäessä.

Truck-Safe järjestelmä soveltuu parhaiten nopeatahtiseen liikenteeseen, jossa useita kuormia siirretään verrattain lyhyitä matkoja.Tällöin manuaalisen sidonnan edellyttämä työmäärä sekä siihen kuluva aika säästyvät ja investoinnin kannattavuus korostuu.Lisäksi kuljettajan työturvallisuus paranee, koska hänen ei tarvitse nousta autosta ja kiipeillä kuorman päällä.